Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond

28 november 2020 - 19:30 - 22:00

Filmavond

In het kader van de expositie ‘Oude Pelgrimswegen’ in het museum van de Pater Karel Kapel worden er twee korte amateurfilms getoond. Deze films zijn zowel nationaal als internationaal bekroond. De ene film is gemaakt door Leo Baeten, lid van onze museumcommissie, met als titel: ‘In de palm van haar hand’.

Op zoek naar de bronnen

De tweede film is van de filmmaker Wim van Velzel en heeft als titel: ‘Op zoek naar de bronnen’. In zijn film stelt hij zichzelf de vraag: ‘Lichter leven, hoe doe je dat?’ Het antwoord probeert hij te vinden door al fietsend op zoek te gaan naar de bronnen van de Overijsselse Vecht.

Voor Wim staat de loop van een rivier symbool voor het verloop van het leven. Zijn film is een innerlijke pelgrimstocht pur sang: een openhartig en kwetsbaar zelfportret waarin meer vragen worden gesteld dan dat er antwoorden worden gegeven. Een zoektocht naar bescheidenheid en eenvoud, met het werk van de middeleeuwse schrijver en mysticus Thomas a Kempis als leidraad.

De film onderscheidt zich door een sterke montage en fraaie beelden, waarbij vooral de vele luchtopnames opvallen. Wim vertelt dat hij drie jaar over de film heeft gedaan en dat hij de tocht ook een keer met de auto heeft gemaakt, zodat hij met een drone de luchtopnames kon maken.

Aanmelden

Aanmelden voor de filmavond kan door contact op te nemen via: 046 – 451 57 45 of door een mail te sturen aan Leo Baetenbaeten.leo@planet.nl.

Gegevens

Datum:
28 november 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Pater Karel Kapel
Telefoon:
+31 46 4525 242
E-mail:
info@paterkarelkapel.nl

Gegevens

Datum:
28 november 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Pater Karel Kapel
Telefoon:
+31 46 4525 242
E-mail:
info@paterkarelkapel.nl