Laden Evenementen

« Alle evenementen

Filmavond Fratello Sole, Sorella Luna

14 oktober - 19:30 - 21:30

Pater Karel activiteiten kalender

Een paar jaar geleden is er binnen de museumcommissie het idee ontstaan om eenmaal per kwartaal een film te draaien in de kapel. Waarbij we proberen een film te vinden die ook passend is in deze ambiance en bij het seizoen waarin we ons bevinden.

Zaterdag 14 oktober om 19:30 uur wordt in de Pater Karel Kapel de film ‘Fratello Sole, Sorella Luna’ gedraaid.
Een film uit 1972 onder regie van Franco Zeffirelli.

Fratello Sole, Sorella Luna (Broeder Zon, Zuster Maan) is een film over de jonge jaren van Franciscus van Assisi, die zijn familierijkdommen opgaf om een leven onafhankelijk van materieel bezit te kunnen leiden. Franciscus zou de eerste “drop-out” van de geschiedenis genoemd kunnen worden. Op zoek naar een spirituele band met de wereld zei hij zijn comfortabele leventje vaarwel. Het script voor deze met twee Oscar’s genomineerde film (beste regie, beste decor) werd geschreven door regisseur Franco Zeffirelli en Lina Wertmüller.

De film Fratello Sole, Sorella Luna volgt Franciscus van de periode voor zijn bekering tot aan de audiëntie bij de paus met zijn twaalf volgelingen. De broeders kregen toen toestemming om een nieuwe orde te stichten. De film eindigt met dit begin van de orde van de minderbroeders. Als een tweede verhaallijn loopt de vriendschap van Franciscus met Clara door het verhaal. Clara zou later de naar haar genoemde clarissen stichten, de vrouwelijke tak van de minderbroeders.

De film start om 19.30 uur. De toegang is gratis maar een kleine bijdrage is altijd welkom. Neem een kussentje mee om op te zitten.

Gegevens

Datum:
14 oktober
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Pater Karel Kapel
Pater Karelweg 1
Munstergeleen, 6151 LB Nederland
Telefoon
+31 46 4525 242

Organisator

Pater Martin de Korte cp

Gegevens

Datum:
14 oktober
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Pater Karel Kapel
Pater Karelweg 1
Munstergeleen, 6151 LB Nederland
Telefoon
+31 46 4525 242

Organisator

Pater Martin de Korte cp