Laden Evenementen

« Alle evenementen

Filmavond The Fourth Wise Man

10 december - 19:30 - 21:30

Een paar jaar geleden is er binnen de museumcommissie het idee ontstaan om eenmaal per kwartaal een film te draaien in de kapel. Waarbij we proberen een film te vinden die ook passend is in deze ambiance en bij het seizoen waarin we ons bevinden.

Zaterdag 10 december om 19.30 uur (de toegang is gratis) bent u van harte uitgenodigd om samen te kijken naar de film: ‘The Fourth Wise Man’, over de mysterieuze vierde wijze, Artaban (gespeeld door Martin Sheen) die na bestudering van de sterren ervan overtuigd is dat de beloofde Koning geboren is.

Op weg naar de ontmoetingsplek wordt deze ‘vierde’ wijze opgehouden en alleen reist hij verder. Tijdens zijn reis naar het land van de Joden wordt hij steeds opgehouden door mensen die zijn hulp vragen. Berooid komt hij aan in het land van de Joden, maar noch in Jeruzalem noch in Bethlehem kan hij het koningskind vinden. De vierde wijze blijft vergeefs zoeken en na drieëndertig jaar rondgezworven te hebben komt hij weer in Jeruzalem op het moment dat Jezus gekruisigd wordt. Hij herkent in Hem het koningskind waar hij al zo lang naar op zoek was.

De toegang is gratis en vrijwillige gift aan het eind van de avond is altijd welkom.

Gegevens

Datum:
10 december
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Pater Martin de Korte cp

Gegevens

Datum:
10 december
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Organisator

Pater Martin de Korte cp