Organisatie

Sinds 14 maart 2012 is het beheer van het bedevaartsoord Heilige Pater Karel Munstergeleen toevertrouwd aan een kerkelijk instelling, welke door het bestuur van de Passionisten met goedkeuring van het bisdom Roermond in het leven is geroepen.

De gedachtenis aan Pater Karel levend houden

De opdracht aan het bestuur van deze kerkelijke instelling is om het bedevaartsoord zo te beheren dat het voor de mensen een plaats blijft, waar de gedachtenis aan Pater Karel levend gehouden wordt met als middelpunt de Pater Karel Kapel. Bovendien schept de kerkelijke instelling de mogelijkheden tot pastorale activiteiten vanuit met name de congregatie van Pater Karel zelf, de Passionisten.

De gedachtenis aan Pater Karel levend houden

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit een lid van de congregatie van de Passionisten, een lid op voordracht van de parochie te Munstergeleen, een lid op voordracht van het bisdom Roermond en leden die om hun deskundigheid aan het bestuur zijn toegevoegd.

De zorg voor het bedevaartsoord deelt het bestuur met de coördinator van het bedevaartsoord, met de pastores onder verantwoording van de Passionisten, en zeer zeker ook met de vrijwilligers, waarvan de inzet noodzakelijk is voor het voortbestaan van het bedevaartsoord.

De gedachtenis aan Pater Karel levend houden

Bestuursleden

Op dit ogenblik zijn de volgende personen lid van het bestuur:

Pater Tiny Thomassen cp (voorzitter), Paul Hendriks (secretaris), Roland Govers (penningmeester), Frans Beckers (lid), deken Rob Merkx (lid), Truus Rulkens (lid).

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.