Meditaties

PKI december 2017

Pater Karel Informatie - meditaties

Sinds ruim een jaar proberen wij, als pastorale team, u verschillende vor­men van gebedsdiensten aan te bie­den, die wij juist voor een bezoek in de Kapel van Pater Karel geschikt vinden: Deze “diensten” noemen wij soms “meditaties”.

De reden van deze vorm van viering met inspirerende dia’s, zachte mu­ziek en/of stilte is, om de bezoekers van ons bedevaartsoord een extra inspiratiebron aan te reiken. Zo staat de “meditatie” van december na­tuurlijk in het licht van advent en kerstmis. Deze is gepland voor 17 december.

Wie onze kapel bezoekt, heeft na­tuurlijk meestal de gewoonte om, voor familieleden, kennissen of andere mensen bij Pater Karel te komen bidden of voor zijn of haar eigen, vaak zijn het zeer persoonlijke intenties. Wij willen U met onze “meditaties” echter bovendien nog iets meegeven om over na te denken, waardoor ieders christelijk geloof een beetje meer wordt gestimuleerd naar aanleiding van een thema of een feestgeheim, dat in die periode past of gaat komen.

Wij weten, dat veel mensen met grote zorgen bij Pater Karel komen om gehoor te vragen, maar tegelij­kertijd weten wij ook, dat veel men­sen dankbaar zijn, tijdens hun ver­blijf in de kapel gewoon ook wat inspiratie te krijgen, misschien zelfs wat verstrooiing van hun zware alledaagse gedachten, vrees en ang­sten. Om juist aan deze wensen te voldoen, proberen wij, voor hen die dat zoeken, deze doorlopende “me­ditaties” zo onopdringerig mogelijk, maar met geestelijke kracht aan te reiken. En omdat de Pater-Karel-Kapel “een oase van rust en hoop” is, nodigen wij U telkens weer uit, om zich te laten mee nemen op deze inspirerende reis in uw innerlijk leven; misschien om op te ruimen, misschien om tot dieper geloof te komen, misschien “alleen maar” om rust voor de ziel te vinden en daar­mee sterkte te verzamelen. Het voor­deel is ook, dat u op zo’n zondag­middag als 17 december tussen 14 en 18 uur kunt komen en gaan wan­neer u maar wilt. Iedereen is vrij, zijn bezoek in de kapel zodanig gestalte te geven, zoals het voor hem of haar goed en werkzaam is. Be­doeld is, om Gods tegenwoordigheid op zo’n manier te naderen, dat ook mensen met allerlei verstrooide gedachten zich op Hem gaan richten, die ook Pater Karel zo geraakt heeft, dat hij zijn leven lang zich aan de kracht van God heeft toegewijd. Een kracht, die onze mensenzielen tel­kens weer wil raken, oprichten en verkwikken. Deze kracht proberen wij met onze meditaties in u bewust te maken, zodat zij voedsel voor de ziel mogen zijn, waardoor ons dage­lijks leven in het licht van Gods liefde wordt verheven.

P. Josef Ohagen cp, lid van het pastorale team

Geboortedag van Pater Karel

Maandag 11 december 2017 is het 196 jaar geleden dat Pater Karel, als Andreas Johannes Houben, werd geboren in Munstergeleen. Deze dag willen we niet zo maar voorbij laten gaan.
We willen u dan ook van harte uitnodigen voor de H. Mis uit dankbaarheid voor deze heilige die in ons midden geboren mocht worden. Na de viering bent u van harte uitgenodigd om samen met ons een kopje koffie of thee te drinken.

Plaats: De Pater Karel Kapel – om 11.00 uur
Adres: Pater Karelweg 1 – 6151 LB Munstergeleen

Uitnodiging

Op woensdag 6 december 2017, om 16.00 uur vindt in het museum van de Pater Karel Kapel te Munstergeleen de opening plaats van een iconententoon­stelling.

De iconen hebben deels betrekking op het kerstgebeuren en deels zijn het afbeeldingen van Heiligen.
De iconen zijn afkomstig uit de collectie van Margriet en Han Tan. Zij verzamelen iconen, maar vervaardigen deze ook zelf.

Het museum is te bereiken via de winkel aan de achterkant van de Pater Karel Kapel en is iedere dag geopend van 14.00 tot 17.00 uur, behalve op maandag.
De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 2 februari 2018.

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.