Vrijwilligers

De Pater Karel Kapel is al ruim 80 jaar een plek waar mensen troost vinden en dankbaar samen komen rond de heilige Pater Karel. Sinds 2005 zijn er de Passionisten actief aanwezig in en rond de kapel
Om deze parel in het Limburgse landschap draaiende te kunnen houden zijn er vrijwilligers nodig binnen de verschillende taakvelden.

Aanmelden

Misschien is het iets voor u om mee te werken als vrijwilliger op één van onderstaande taakvelden.

Heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met pater Martin de Korte cp die verantwoordelijk is voor het pastoraat en de coördinatie van de kapel (046 452 5242) of via de e-mail [email protected].

Taakvelden vrijwilligers

Openen & sluiten
De vrijwilligers dragen er zorg voor dat de kapel elke dag om 09.00 uur geopend is en ’s avonds komen ze de kapel sluiten, nadat ze eerst een en ander hebben opgeruimd. Ze dragen zorg voor het aanvullen de nieuwe kaarsen, zodat u niet misgrijpt. Ze zorgen ervoor dat er steeds ruimte is om uw kaars te plaatsen en wanneer er te weinig ruimte is, brengen ze de kaarsen naar de Mariagrot om daar verder op te branden. Tenslotte halen ze er nog een bezem door, om de kapel schoon te houden. Aanmelden kan via 06-38 19 64 87.

Winkel
Een enthousiast team is van dinsdag t/m zondag aanwezig om te zorgen dat u de winkel en het museum kunt bezoeken tussen 14.00 en 17.00 uur. Daarnaast staan zij u te woord met uw vragen, zorgen dat er altijd een kopje koffie of thee klaar staat en willen voor u een luisterend oor zijn. Ze nemen de tijd voor u. Aanmelden kan via 06 40 75 07 91.

Museum
Naast een vaste expositie zijn er ook regelmatig afwisselende tentoonstellingen. De vrijwilligers (m/v) dragen zorg voor de inrichting en ideeën en komen ca. 8x per jaar samen om een en ander voor te bereiden.

Communicatie
Onze activiteiten worden via een goed verzorgde website onder de aandacht van bezoekers of belangstellenden gebracht. De vrijwilligers zorgen voor de input en zo nodig voor de contacten met de pers en de uitnodigingen bij bijzondere gebeurtenissen.

Jongeren
Een groep vrijwilligers komt regelmatig samen om na te denken hoe zij de Pater Karel Kapel onder de aandacht van de jongeren kan brengen. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn de beelden in de tuin, die ontstaan zijn rond thema’s waarin aandacht wordt besteed aan het verborgen leed in onze wereld.

Beeldencommissie
Vanuit het pastorale team krijgt deze commissie jaarlijks een opdracht om een beeld te laten ontwerpen rondom een bepaald thema. Zij gaan op zoek naar een kunstenaar om een ontwerp te maken, die door het bestuur van de kapel en het pastorale team besproken zal worden ter goedkeuring. Aanmelden kan via: 06-53 75 45 54.

Museumcommissie
Zij waken over de vaste collectie en werken aan de bekendheid van het museum door het organiseren van exposities en filmavonden. Aanmelden kan via: 06-53 75 45 54.

Onderhoud gebouwen en tuin
Voor de kapel, het museum en de tuin is regelmatig onderhoud nodig om de gebouwen en de tuin er goed verzorgd te laten uitzien. De vrijwilligers binnen deze commissie hebben een affiniteit binnen de bouwwereld en/of groenvoorziening of zijn handige doe-het-zelvers die ons kunnen helpen bij het klein onderhoud van de gebouwen en tuin. Ons bestuur draagt zorg voor de ondersteuning en scheppen de voorwaarden hiervoor.

Eén bestuurslid

Doelstelling van de Kerkelijke Instelling
Vanuit de doelstelling van de Kerkelijke Instelling is een bestuurslid betrokken bij wat er gebeurt in en rondom de kapel en helpt bij het creëren van een prettige omgeving voor alle bezoekers en vrijwilligers. Hij / zij is een teamspeler en een klankbord voor de coördinator en andere bestuursleden.

Functie
Het bestuur en de coördinator vergaderen 6 keer per jaar in de avond. Gedurende het jaar bezoeken bestuursleden een enkele keren activiteiten van de Pater Karel Kapel of bijeenkomsten van vrijwilligers. Het betreft een onbezoldigde functie. Er is een profielschets voor bestuursleden beschikbaar.

Meer informatie
Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met pater T. Thomassen cp, voorzitter, bereikbaar via telefoon 0182-501977 of 06-15431744.

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.