Vrijwilligers

De Pater Karel Kapel is al ruim 80 jaar een plek waar mensen troost vinden en dankbaar samen komen rond de heilige Pater Karel. Sinds 2005 zijn er de Passionisten actief aanwezig in en rond de kapel
Om deze parel in het Limburgse landschap draaiende te kunnen houden zijn er vrijwilligers nodig binnen de verschillende taakvelden.

Aanmelden

Misschien is het iets voor u om mee te werken als vrijwilliger op één van onderstaande taakvelden.

Heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met pater Martin de Korte cp die verantwoordelijk is voor het pastoraat en de coördinatie van de kapel (046 452 5242) of via de e-mail [email protected].

Taakvelden vrijwilligers

Open en sluiten
Elke dag is de kapel geopend van 09:00 – 18:00 uur. Om de mensen gastvrij te kunnen ontvangen zijn er mensen (m/v) nodig die ’s morgens de kapel openen en ’s avonds de kapel komen opruimen, kaarsen aanvullen en de kapel sluiten.

Winkel
Onze winkel is elke dag (behalve op maandag) geopend van 14:00 – 17:00 uur. Tijdens deze uren dragen steeds twee vrijwilligers de zorg om de bezoekers gastvrij te ontvangen, en hen te helpen met hun aankoop. Zij zijn tevens ook de gastvrouw of -heer om onze bezoekers te wijzen op het museum en hen eventueel van wat informatie te voorzien. Daarnaast zorgen zij er voor dat er een kopje koffie of thee aanwezig is.

Museum
Naast een vaste expositie zijn er ook regelmatig afwisselende tentoonstellingen. De vrijwilligers (m/v) dragen zorg voor de inrichting en ideeën en komen ca. 8x per jaar samen om een en ander voor te bereiden.

Communicatie
Onze activiteiten worden via een goed verzorgde website onder de aandacht van bezoekers of belangstellenden gebracht. De vrijwilligers zorgen voor de input en zo nodig voor de contacten met de pers en de uitnodigingen bij bijzondere gebeurtenissen.

Jongeren
Een groep vrijwilligers komt regelmatig samen om na te denken hoe zij de Pater Karel Kapel onder de aandacht van de jongeren kan brengen. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn de beelden in de tuin, die ontstaan zijn rond thema’s waarin aandacht wordt besteed aan het verborgen leed in onze wereld.

Beeldencommissie
Vanuit het pastorale team krijgt deze commissie jaarlijks een opdracht om een beeld te laten ontwerpen rondom een bepaald thema. Zij gaan op zoek naar een kunstenaar om een ontwerp te maken, die door het bestuur van de kapel en het pastorale team besproken zal worden ter goedkeuring

Onderhoud gebouwen en tuin
Voor de kapel, het museum en de tuin is regelmatig onderhoud nodig om de gebouwen en de tuin er goed verzorgd te laten uitzien. De vrijwilligers binnen deze commissie hebben een affiniteit binnen de bouwwereld en/of groenvoorziening.

Secretaris en twee overige bestuursleden

Doelstelling van de Kerkelijke Instelling
Vanuit de doelstelling van de Kerkelijke Instelling is de secretaris verantwoordelijk voor de algemene taken van secretaris en het beheer van het archief. Indien gewenst is er voor de uitvoering secretariële ondersteuning beschikbaar.

Functie
Het betreft een onbezoldigde functie die bij voorkeur uitgevoerd gaat worden vanuit het kantoor van de kerkelijke instelling aan de P C Houbenstraat 9 in Munstergeleen.
Er is een profielschets voor bestuursleden beschikbaar.

Meer informatie
Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met pater T. Thomassen cp, voorzitter, bereikbaar via telefoon 0182-501977 of 06-15431744.

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort!

Belangstelling?

Neem contact op met:
[email protected]

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.