De winkel

In de winkel zijn diverse herinneringen aan uw bezoek aan de Pater Karel Kapel te verkrijgen. De winkel is met uitzondering van maandag dagelijks geopend van 14:00 tot 17:00 uur

Een ontmoeting met Pater Karel en anderen in de winkel

Tot de heiligverklaring in 2007 was Pater Karel Houben vooral een heilige van Munstergeleen, waar hij geboren is, en de directe omgeving. De persoon Pater Karel is nu voor veel meer mensen bekend en belangrijk geworden door zijn eenvoud, zijn aandacht voor de mensen, zijn geloof als bron van inspiratie, de genezende kracht die van zijn handen uitging.

Niet niet alleen uit de regio Sittard, maar uit heel Limburg, de grensstreek, uit andere delen van Nederland en zelfs uit het buitenland komen mensen om een bezoek aan de Kapel van Pater Karel te brengen.

Pater Karel Kapel winkel

Een plek van rust, stilte en ontmoeting

Bezoekers worden gastvrij ontvangen op een mooie plek die makkelijk toegankelijk is en waar meer informatie gegeven kan worden over Pater Karel. Zo kan de plek voor veel mensen iets betekenen. Het kan een oase van rust en stilte zijn, maar ook een plek van ontmoeting.

Met deze intentie is de winkel geschikt gemaakt voor ontmoeting met en aandacht voor Pater Karel en anderen.

Winkel Pater Karel Kapel

Verlevendiging van de heilige

Er zijn verschillende boeken en dvd’s verschenen die in de winkel te koop zijn en bijdragen aan de verlevendiging van de heilige. Een aandenken aan de kapel in de vorm van onder andere pelgrimsboekjes, prentjes, beelden, rozenkransen, kaarten en natuurlijk kaarsen zijn ook te verkrijgen.

Pater Karel heeft een tekenwaarde in deze onzekere tijden en de Pater Karel Kapel wil hem op deze manier meer inhoud geven ten gunste van mensen die hem willen ontmoeten.

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.