Missie en Visie

Van Bedevaartsoord Heilige Pater Karel

Welkom…….
in deze kapel
huis van Pater Karel
huis voor iedereen

Kom……
ben je christen of niet
kom je van hier of nergens
ben je in vreugde of verdriet

Kom binnen……
heb vertrouwen
dit huis is ook jouw huis
want het is het huis
van Pater Karel

De Kapel van Pater Karel - een belangrijke bedevaartsplaats

Een belangrijke bedevaartsplaats

De Kapel van Pater Karel is voor veel mensen een belangrijke bedevaartsplaats. Zij is bekend als bedevaartsoord van de Heilige Pater Karel. Al decennia lang komen mensen naar de Kapel.

Daarnaast is er een steeds groter wordende groep mensen die ‘even een kaarsje opsteken in de Kapel, omdat de plaats voor hen een ‘heilige plek’ is, een oase van rust.

Een deel van deze mensen komen uit Zuid-Limburg, maar we zien een groeiend aantal bezoekers die hier als vakantieganger in het heuvelland verblijven.

Daarom bieden we ook activiteiten aan voor toeristen of toevallige bezoekers.

Congregatie van de passionisten

De Pater Karel Kapel in Munstergeleen is eigendom van de Congregatie van de Passionisten en wordt beheerd door hun Nederlandse provincie. De huidige Provinciale Overste is Pater Mark-Robin Hoogland cp. In 2012 hebben de Nederlandse Passionisten een bestuur (KIB) in het leven geroepen, om samen met de mensen uit de brede omgeving het bedevaartsoord en de activiteiten er omheen te dragen.

missie en visie van Bedevaartsoord Heilige Pater Karel

Missie

Het Bedevaartsoord is een laagdrempelige organisatie waar men in de eerste plaats naar de mens kijkt. Een open en gastvrij bedevaartsoord waar ieder, zowel gast als vrijwilliger, tot zijn recht komt. Het bieden van een plek voor de wensen en behoeften van mensen.
Kernwaarden: aandacht, hartelijk, vertrouwen, verbonden, toewijding, toegankelijkheid en respect.

Visie

Het Bedevaartsoord wil een belangrijk geestelijk ‘thuis’ worden. Iedereen van goede wil is van harte welkom bij het Bedevaartsoord, zoals destijds bij Pater Karel. Het aantal bedevaartgangers groeit nog steeds ondanks de secularisatie. 
Samen proberen kerk te zijn, samen geloven, in onze samenleving, in deze tijd. Een tijd die andere vragen stelt. Binnen dat samen is er ruimte voor ieders eigenheid, zodat het Bedevaartsoord ook niet-kerkbetrokkenen een geestelijk thuis kan bieden.

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.