Actueel

Hieronder vindt u actueel nieuws over diensten, bijeenkomsten, activiteiten in en rondom de Kapel, inspirerende overdenkingen en interessante artikelen over geloof

Sterrenkinderen – PKI augustus 2023

In mijn pastoraat heb ik vele malen mensen ontmoet met het grote verdriet van een miskraam, een doodgeboren kindje of dat het kindje in het eerste levensjaar stierf. Dat zijn pijnlijke en moeilijke momenten, vooral voor de ouders die uitkeken naar een kind en zijn of haar toekomst.

Kinderen van Vader in de hemel – PKI juli 2023

Wat mij opvalt is dat er zoveel mieren rondlopen. Door die mieren herinnerde ik mij een verhaaltje dat ik gelezen had in het retraitehuis van de passionisten in Noord-Engeland, Minsteracres.

Ketikoti – PKI juni 2023

Op 1 juli wordt jaarlijks Ketikoti gevierd. Voor Pater Karel is het belangrijk om aandacht te besteden aan het onrecht wat mensen elkaar aan hebben gedaan en aan kunnen doen.

De Goede Week - PKI

De Goede Week – PKI april 2023

De Goede Week speelt van oudsher een belangrijke rol binnen onze geloofstraditie en werd al vanaf de vierde eeuw door de christengemeenschap als bijzonder ervaren.

Aandacht voor elkaar – PKI maart 2023

We zitten alweer in de Vastentijd en kunnen ons misschien in de komende tijd spiegelen aan de soberheid van waaruit Pater Karel leefde, naar het voorbeeld van de stichter van de Passionisten, Paulus van het Kruis.

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.