Actueel

Hieronder vindt u actueel nieuws over diensten, bijeenkomsten, activiteiten in en rondom de Kapel, inspirerende overdenkingen en interessante artikelen over geloof

Een bijzondere november

Een bijzondere november – PKI november 2022

Voor Andries Houben (onze Pater Karel) was november een bijzondere maand, want begin november 1845 bracht zijn oom, burgemeester Luyten hem met de koets naar het klooster in Ere (België).

Leven vanuit vertrouwen

Leven vanuit vertrouwen – PKI oktober 2022

Na de derde dinsdag van september heb ik de Algemene beschouwingen gevolgd. Naar aanleiding van de inbreng van Forum voor Democratie werd ik aan het denken gezet hoe mensen soms een aanval doen op een autoriteit om zelf er beter van te worden.

PKI - De Tien Geboden

De Tien Geboden – PKI september 2022

Wie kent ze nog alle tien uit het hoofd en in de juiste volgorde? Ik heb het over de Tien Geboden. Alweer een hele tijd geleden kreeg we bij Pater Karel een serie van tien kunstwerken aangeboden, betreffende de Tien Geboden.

Thuis – PKI augustus 2022

Waar ben je eigenlijk thuis? In het huis waar je woont? Bij je familie? Binnen de kloostergemeenschap? Thuis zijn ervaart ieder op een andere manier.

Moeder van de heilige Hoop - PKI juli

Moeder van de heilige Hoop – PKI juli 2022

Een van de titels die de Maagd Maria ten zeerste past is die van Moeder van de heilige Hoop. Want de hoop is de deugd die als een anker het schip van onze ziel vastlegt midden de stormen van de zee der wereld…

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort!

Belangstelling?

Neem contact op met:
[email protected]

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.