Pastoraal team

Het pastoraat van de Pater Karel Kapel wordt verzorgd door het pastoraal team. De teamleden hebben taken verdeeld, rekening houdend met ieders ambt en met ieders kunde, interesse en beschikbaarheid.

Congregatie van de Passionisten

De Pater Karel Kapel in Munstergeleen is eigendom van de Congregatie van de Passionisten en wordt beheerd door hun Nederlandse provincie. De huidige Provinciale Overste is Pater Mark-Robin Hoogland cp.

In 2012 hebben de Nederlandse Passionisten een bestuur in het leven geroepen, om samen met de mensen uit de omgeving het bedevaartsoord en de activiteiten er omheen te dragen.

Het pastoraat van de Pater Karel Kapel

Liturgische vieringen

Iedere maandag- en donderdagavond is er om 18.00 uur een Nederlandse gelezen H. Mis.
Afwisselend zal pater Martin de Korte, Passionist of pater Josef Ohagen, Passionist voorgaan in de H. Mis. Deze vieringen zijn op maandag- en donderdagavond om 18.00 uur in de kapel.

Gebedsmoment

Iedere 1e, 3e en 5e zondag van de maand is er om 16.00 uur een gebedsmoment rond Pater Karel geleid door een van de Nederlandse Passionisten.

Biechten

Het sacrament van boete en verzoening is één van de zeven sacramenten binnen de Rooms Katholieke Kerk. In de volksmond spreekt met ook wel van biechten. Tijdens dit sacrament worden de zonden beleden in een persoonlijk gesprek met een priester, met de bedoeling om vergeving te krijgen.

Pater M. de Korte is beschikbaar voor biechtgelegenheid op persoonlijke afspraak.

Beeld- en geluidsmeditatie

Regelmatig verzorgd pater Josef, Passionist op zondagmiddag een doorlopende meditatie met beelden en muziek. Een mooi moment om even stil te worden in jezelf. Voor actuele informatie zie onze agenda.

Spiritualiteitsavond

Eenmaal per maand bent u van harte welkom in onze ontmoetingsruimte, waar pater Josef, Passionist op donderdagavond samen met u stilstaat rond het thema ‘GEEF DE GEEST RUIMTE’. Tijdens deze avond worden we stil en spreken met elkaar over een tekst uit de Bijbel.

Pater Martin de Korte cp

Teamleider

Contact
Pater Carolus Houbenstraat 8
6151 ET Munstergeleen
Telefoon: 046-4525242
E-mail: [email protected]

Pater-Martin-de-Korte

Pater Mark-Robin Hoogland cp

Pater Mark-Robin Hoogland cp is provinciaal overste van de Passionisten in Nederland en Noord-Duitsland.

Contact
Passionistenklooster Sint Gabriël
Provincialeweg Oost 62
2851 AG Haastrecht
Mail: [email protected]
Telefoon: +31 (0)182-501977

Pater Josef Ohagen cp

Contact
Passionistenkloster Marienberg
Klosterstraße 1
52531 Übach – Palenberg, Duitsland
Telefoon: +49 176 9928 1363

Pater Josef Ohagen
De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.