Een terugblik

PKI januari 2024

vuurwerk in landschap

We staan aan het begin van een nieuw jaar. Wat zal 2024 ons gaan brengen? Er is veel onzekerheid zeker als we terugblikken op het afgelopen jaar met veel geweld, oorlog en natuurrampen. We kijken uit naar een nieuwe regering die er hopelijk in slaagt om de armoede in ons land te bestrijden.

Een kleine terugblik

In 2023 mochten we t/m 29 december 65.485 bezoekers in de kapel ontvangen. Was er elke maandag- en donderdagavond een H. Mis in de kapel. Verzorgde pater Josef cp 11x een spiritualiteitsavond met als titel ‘Geef de Geest ruimte’ en 7x een beeld- en geluidsmeditatie.

Daarnaast waren er nog 65 familiebedevaarten, een aantal parochies die op bedevaart kwamen en een 3- tal groepen vormelingen om deel te nemen aan ons Pakka-project (Pak je kans bij Pater Karel). Verder is er nog een nieuw beeld onthuld, gemaakt door fr. Leo Disch en waren er een viertal filmvoorstellingen en diverse tentoonstellingen. Tot slot werd er regelmatig een beroep gedaan om een huis of woonwagen te zegenen en om het sacrament van de zieken toe te dienen.

U ziet dat er heel veel gebeurt rond en in de kapel van Pater Karel. Dit is alleen mogelijk door de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de kapel, winkel en museum. Ik wil dan ook het bestuur, de vrijwilligers die elke dag de kapel openen en sluiten, de winkelcommissie en vrijwilligers, de museumcommissie; de werkgroep Pater Karel en de jongeren, de onderhoudscommissie, de beeldencommissie en mijn collega en medebroeder pater Josef hartelijk bedanken voor hun inzet.

Tot slot wil ik ook nog alle bezoekers, gulle gevers en vereerders van Pater Karel bedanken.

Ik wens u dan ook namens het bestuur, pater Josef en mijzelf een gezond en gezegend 2024 toe.

Pater Martin de Korte cp

Mis- en gebedsintenties

Het is altijd mogelijk om een kaars of een misintentie te bestellen. Dit kunt u doen per post, mail of telefoon, waarna u het geld kunt over-maken via ons IBAN-nummer.

Kaarsen opsturen

Af en toe komt er een verzoek om een noveenkaars van Pater Karel op te sturen. Dit is mogelijk, maar omdat de kaars niet door de brievenbus past, wordt dit gezien als een pakket en de kosten hiervoor bedraagt € 6,95. Dus tot en met vijftien kaarsen blijven de verzendkosten hetzelfde.

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.