Sterrenmonument in de stiltetuin

PKI oktober 2023

Beeld Sterrenkinderen Stiltetuin

Nieuw beeld met aandacht voor ‘Sterrenkinderen’

Vorige maand hebben we in onze stiltetuin het nieuwe beeld onthuld met aandacht voor ‘Sterrenkinderen’. Tijdens deze onthulling werden een aantal gedichten voorgedragen die door Kevin, het doodgeboren kindje van Wim Schwanen, aan hem worden ingefluisterd. In onze winkel zijn er een tweetal boekjes van hem te koop.

Sterrenmonument als gedenkteken van rouw

De kunstenaar, Fr. Leo Disch, benedictijn zei in zijn toespraak: ‘Ik ben gaan zoeken naar een beeld in mijn gedachten, dat ik vorm zou kunnen geven, om de essentie van dit gebeuren weer te geven en tot een aansprekende vorm te komen en met als doel om veel troost te kunnen geven.

Mijn eerste gedachte was niet iets realistisch te maken, maar iets wat de essentie raakt en het verdriet overstijgt en een grote leegte nalaat bij gebroken echtparen. Zowel bij de vrouw als de man… u kunt hier in dit beeld de eenheid van man en vrouw zien, die de pijn en het gemis samen dragen en aan het verwerken zijn.’

Aan het einde van zijn toespraak zei Fr. Leo nog het volgende: ‘Dit sterrenmonument is ook een gedenkteken van rouw. Ik hoop dat dit monument mag uitstralen en bereiken waarvoor het ontworpen en gemaakt is, om zo troost te bieden en kracht te geven en het verlies op een zo goed mogelijke manier een plaats te geven.’

Gedicht Sterrenkinderen

Yvonne, één van onze vrijwilligsters in de winkel heeft naar aanleiding van dit beeld het volgende gedicht geschreven:

Sterrenkinderen
Als een mooie ziel blijven jullie stralen naar de aarde,
jullie zijn van onschatbare waarde.
Vandaag komt hier op de stilte plek bij Pater Karel een beeld onder de aandacht,
moge het velen geven de kracht, dat sterrenkinderen er helemaal mogen zijn
en wij ook met ons verdriet en pijn,
hen eens te moeten verliezen verschrikkelijk, maar wij kunnen nu opnieuw kiezen,
voor de liefde die ze ons nog steeds geven.
Ja, dankbaar voor deze zieltjes ze zijn een parel op Godswegen, een ware zegen.

Mocht u ook een reflectie of gedicht hebben gemaakt rondom één van onze beelden en wilt u dit graag delen met onze lezers, stuur dit dan naar onze redactie.

Pater Martin de Korte cp

Mis- en gebedsintenties

Het is altijd mogelijk om een kaars of een misintentie te bestellen. Dit kunt u doen per post, mail of telefoon, waarna u het geld kunt over-maken via ons IBAN-nummer.

Kaarsen opsturen

Af en toe komt er een verzoek om een noveenkaars van Pater Karel op te sturen. Dit is mogelijk, maar omdat de kaars niet door de brievenbus past, wordt dit gezien als een pakket en de kosten hiervoor bedraagt € 7,25. Dus tot en met vijftien kaarsen blijven de verzendkosten hetzelfde.

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.