Een gezegend 2019

PKI januari 2019

De Pater Karel Kapel als een parel

In maart 2016 stond er een kleine advertentie in de regionale weekkrant: ‘secretaris Pater Karel Kapel gevraagd’.

Die advertentie sprak mij aan. Ik heb hier meteen op gereageerd en dit resulteerde in mijn benoeming als secretaris van het bestuur per 29 april.

Waarom dit vrijwilligerswerk?

Dat wil ik graag met u delen. Enerzijds vind ik het heel bijzonder om mijn tijd en energie in te zetten voor activiteiten rondom de Pater Karel Kapel, met name vanuit mijn professionele ervaring als bestuurder. Als bestuur zorgen we er thans voor dat de Kapel met zijn unieke beeldentuin en museum meer bekendheid krijgt en daarmee voor velen een welkom, een warm thuis kan zijn.

Iedereen de weg wijzen naar de Kapel!!

Hierbij past een duidelijk doel, een doordachte strategie en een hanteerbare werkwijze. Voor bestuur en Passionisten, samen met alle vrijwilligers, voorwaar een hele uitdagende klus.

Ik hoop dat de Kapel als een ‘parel’ mag schitteren, zo idyllisch, zo bijzonder, zo uniek, zo krachtig, zo rotsvast, zo lief.

Anderzijds ben ik van kinds af aan betrokken bij de Kapel. En daar heeft mijn moeder Leentje voor gezorgd. Mijn werk als secretaris zie ik vooral als ode aan haar: zij deelde met Pater Karel haar verdriet en haar vreugde. Zij zocht rust in de Kapel en hervond daar nieuwe levenskracht. Voor haar deden Pater Karel en een kaarsje wonderen. Zij heeft zich bij Pater Karel altijd welkom en gehoord gevoeld en dat gevoel straalde zij op bewonderenswaardige wijze uit!

Bij ons thuis was iedereen welkom. Er was ook altijd vlaai voor iedereen, een deur die altijd open stond. En dat wil de Kapel ook. Ook daar is iedereen welkom.

Als ode aan mijn moeder wil ik graag het volgende gedicht opdragen. Het geeft ook mijn passie aan voor de Pater Karel Kapel.

Welkom…….
in deze kapel
huis van Pater Karel
huis voor iedereen

Kom……
ben je christen of niet
kom je van hier of nergens
ben je in vreugde of verdriet
ben je alleen of kom je samen

Kom binnen……
heb vertrouwen
dit huis is ook jouw huis
want het is het huis
van Pater Karel

Jules Willems, secretaris KIB

Wie wil ook iets vertellen?

Naar aanleiding van deze inzending hebben we als redactie de volgende vraag: Wie wil ook iets vertellen? Je kan dan denken aan waarom je als vrijwilliger je betrokken voelt bij de Pater Karel Kapel? Of waarom voel je je als bezoeker zo thuis bij Pater Karel?

Het zou fijn zijn als u als vrijwilliger of bezoeker iets van u laat horen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.