Ontwikkelingen bedevaartsoord

PKI november 2018

ontwikkelingen bedevaartsoord

In de afgelopen maand is er weer hard gewerkt aan de uitstraling van ons bedevaartsoord rondom de kapel van Pater Karel.

Opknappen ontmoetingstuin

Op de eerste koude zaterdagmorgen (20 oktober) van dit najaar kwam een groep vrijwilligers met hun spade naar de tuin. Eén van hen had zelfs haar kinderen meegenomen. Doel van dit alles was om de ontmoetingstuin wat op te vrolijken met wat nieuwe aanplant, waardoor de bezoekers van de kapel nog meer uitgenodigd worden om de tuin te bezoeken.

Loon- en tuinbedrijf Colaris uit Sittard heeft gezorgd voor de voorbereiding, zodat alle planten op de juiste plek stonden.

De vrijwilligers waren zo enthousiast dat men al van start wilden gaan voor dat Pater Martin een kort woord kon spreken, om daarna het startsein te geven. Na ruim een uur waren we klaar.

Een klein groepje is nog wat gaan spitten in de stiltetuin, terwijl de rest begon aan een welverdiend kopje koffie en een broodje. Wat een fantastische ochtend. In ieder geval voor herhaling vatbaar. Allen nogmaals van harte bedankt voor jullie inzet.

PKI november 2018 - plantdag

Nieuwe meubels voor het museum

Na deze plantdag volgde er een spannende week, want de nieuwe meubels voor het museum zouden geleverd worden. Op dinsdag hebben de leden van de museumcommissie aan de hand van een plattegrond uitgezocht hoe de relieken en devo­tionalia rondom Pater Karel het best tentoongesteld konden worden en na wat passen en meten waren ze er uit. Maar de spanning werd nog groter, op het moment dat we te horen kre­gen dat de meubels pas vrijdag zou­den worden geleverd. ‘Zou alles wel op tijd klaar zijn voor de opening?’, was de vraag.

Vrijdagmiddag werd de tafel en de vitrinekast gebracht, maar de unieke vitrine voor op de tafel kwam pas aan het einde van de zaterdagochtend. Gelukkig was alles op tijd klaar voor de onthulling op zondag 28 oktober.

PKI november 2018 - meubel museum

Uitingen van dank

Onze dank gaat uit naar de ontwerper en maker Max van de Eijnden (Max Innovators) en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt. Drie hoofdsponsors willen we hierbij vermelden:

Kaarsenfabriek Hoogeland Kristen uit Roermond; Pennings Ontwerpt uit Sittard en Schildersbedrijf Marcel Heyligers uit Sittard.

Tijdens de onthulling van dit schitte­rende meubel werd door de voorzit­ter Pater Tiny Thomassen nog één naam genoemd, zonder iemand te kort te doen en dat was Anita. Zij heeft contact gezocht met Max en samen zijn zij tot dit idee gekomen. Voor deze bijzondere dag had ze ook nog koekjes gebakken met daarop de tekst ‘Pater Karel’.

Foto’s en bidprentjes

Vorige maand zijn alle fotootjes, bidprentjes etc. rond het reliek van Pater Karel verwijderd. Dit gebeurt op verzoek van de brandweer. Voor veel mensen is het van grote waarde om een afbeelding of iets dierbaars achter te laten in de kapel, vandaar dat er ook zorgvuldig mee omgegaan wordt.

Wanneer u een foto of iets mist kunt u dit navragen in de winkel. De gastvrouw of -heer zal dan met u naar de spreekkamer gaan, waar de foto of het bidprentje in één van de manden bewaard wordt.
De foto’s, bidprentjes etc. die niet opgehaald zijn, worden in mappen bewaard en opgeslagen in ons archief.

Meditatie

Zondag 18 november 2018 verzorgt pater Josef Ohagen cp een doorlopende meditatie. Tijdens deze meditatie kunt u zich laten inspireren door beeld en geluid.

De meditatie brengt je tot rust en juist door die rust kan je dichter komen tot God. Pater Karel zocht regelmatig de stilte op, om in alle stilte te mediteren. De beelden en het geluid van deze middag zijn hierbij een hulpmiddel voor u.

De meditatie begint om 14.00 uur en loopt door tot 17.00 uur.

Korte gedachte

Vreugde is één van de vruchten van de heilige Geest. De heilige Geest is aanwezig, wanneer er diepe vreugde heerst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.