Activiteiten en festiviteiten

PKI juni 2021

Activiteiten en festiviteiten PKI juni

NL-doet

Op 28 en 29 mei organiseerde het Oranjefonds weer haar jaarlijkse actie ‘NL-doet’. Deze actie is bedoeld om mensen kennis te laten maken met een vrijwilligersorganisatie, in de hoop dat mensen geraakt worden en als vrijwilliger blijven terugkomen.

Ook de Pater Karel Kapel had zich aangemeld, met als doel het kruiswegbos op te ruimen, waarbij belangrijk was dat de paden weer fatsoenlijk bereikbaar zouden zijn.

Via het Oranjefonds hadden zich 3 mensen aangemeld en via de PKI 2 mensen van buiten onze organisatie en 5 van onze eigen vrijwilligers.

Na een korte kennismaking en onder het genot van een kopje koffie werden de taken verdeeld, waarbij 2 mensen de Mariagrot wilden schoonmaken en 1 van de vrijwilligers die al begonnen was met het onkruid te wieden bij de spreekkamer en winkel. De rest trok enthousiast het kruiswegbos in.

Helaas viel al heel snel de hakselaar uit, maar dankzij tussenkomst van onze secretaris, begonnen de messen weer te draaien. het was een heerlijke enthousiaste groep. Op een gegeven moment kwamen er nog een paar blauwe zusters met een aantal jongeren en vroegen of ze een rondleiding konden krijgen.

Dit kwam niet zo goed uit om dat ik de hakselaar bediende. Gelukkig nam Wil, een van onze trouwe vrijwilligers het initiatief om hen een rondleiding te geven. Dat was fantastische en de groep heeft ervan genoten.

En zo ziet het kruiswegbos er weer fantastisch uit, net voor de dag dat Pater Karel door Paus Benedictus XVI (3 juni 2007) is heilig verklaard. Vanaf deze plaats wil ik nogmaals allen die zich hebben ingezet hartelijk bedanken.

200ste Geboortedag Pater Karel

In de PKI van april hebben we al aangekondigd dat er een expositie komt van een aantal Limburgse kunstenaars, die lid zijn van de Limburgse kunstkring. De deelnemende kunstenaars zijn: Jos Solberg, Cees Alfrink, Georges Daemen, Matti Heijmans, Willem Vermeer, Joep van Kerkom, Marjon Merckelbach, Nic Heffels en Michelle Faaij.

De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de omgeving, maar vooral door het verhaal van Pater Karel. Zo zijn er prachtige kunstwerken ontstaan. Sommigen van hen zijn zelfs geraakt door de figuur van Pater Karel en dat vind je dan ook terug in hun kunstwerken. Het is fantastisch als je zo je creativiteit tot uitdrukking kan en mag brengen. Wij zijn dan ook blij dat door de versoepelingen van de coronamaatregelen de musea weer open mogen.

Aanstaande zondag 6 juni zal in besloten kring deze expositie worden geopend en vanaf dinsdag 8 juni bent u van harte welkom om deze bijzondere expositie te bezoeken. Vanwege de kleine ruimte kan het zijn dat u even moet wachten, maar we hopen dat dit voor u niet te lang duurt. Wees allen welkom vanaf 8 juni 2021 (14:00 – 17:00 uur).

Diverse activiteiten en festiviteiten

De andere activiteiten staan op dit moment nog op een laag pitje, maar we hopen u binnenkort daar meer over te kunnen vertellen. Het is in ieder geval de bedoeling om de festiviteiten door te trekken tot in de eerste helft van 2022.

Want het is toch bijzonder dat zo een eenvoudige man, als Pater Karel, zoveel betekent voor veel mensen wereldwijd. We willen in ieder geval op 11 december 2021 het groots vieren in de parochiekerk en hopen dan aansluitend een receptie te kunnen houden, zodat we elkaar met dit heugelijk feit kunnen feliciteren. Ik hoop u bij één of meerdere activiteiten te ontmoeten en wens u allen de zegen toe van onze Pater Karel.

Pater Martin de Korte cp

Om over na te denken

Contemplatie is niet alleen een verdieping van de ervaring, maar ook een radicale verandering in de wijze waarop iemand is en leeft. De essentie van deze verandering is nu juist de bevrijding uit het afhankelijk zijn van externe middelen ten behoeve van externe doelen. – Thomas Merton

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.