Elke dag een beetje spirit!

PKI juli 2021

Elke dag een beetje spirit - PKI juli 2021

Keuzes

Er is weer meer mogelijk en volgens zeggen hebben we dat met zijn alle gedaan. Maar toch moeten we oppassen dat we niet doorslaan en te veel vrijheid gaan nemen, want we zijn er nog niet.

We horen steeds meer waarschuwingen rond het Delta-variant van Covid19. Een mutatie die veel besmettelijker is dan het eerste virus waarmee we werden geconfronteerd. Sommigen kijken met angst en beven uit naar het einde van de vakantietijd, wat zal ons dat brengen? Niemand heeft hierop een antwoord, maar hierbij hangt veel af van de keuzes die wij zelf maken.

First thought, best thought

Hierbij moest ik denken aan een Engels gezegde. Of Pater Karel deze weleens gebruikte, weet ik niet, maar het is wel een heel mooie gezegde en luidt: ‘First thought, best thought’. In deze uitspraak schuilt meer waarheid dan we op het eerste gezicht misschien zouden denken. Wanneer je zo terug kijkt op je leven, dan weet je soms uit ervaring dat het niet altijd gemakkelijk is om een keuze te moeten maken. Zeker niet wanneer het een ingewikkelde situatie betreft. Dat geldt in mijn ogen ook rondom op vakantie gaan.

We hebben het zo hard nodig zegt ons verstand. We willen weer mooie plekjes ontdekken, maar toch die Delta- variant, zal die geen roet in het eten gooien?

Wikken en wegen

Bij een keuze maken in een ingewikkelde situatie klinkt er vaak al een stem vanuit de diepte die je influistert wat je het beste kunt doen. Maar daarna komt toch het hele circus van wikken en wegen, van nadenken, alles op een rijtje zetten. En dat maakt je weer onzeker of het brengt je terug naar af en misschien wist je dat al intuïtief. Er was blijkbaar al iets in je aanwezig, voor dat het ego en het denken zich ermee gingen bemoeien.

Maar gelukkig is dit niet altijd zo. Regelmatig zal je ervaren dat je toch de juiste weg hebt bewandeld en dat is goed voor je zelfvertrouwen en tevredenheid.

Maar het kan ook zijn dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt, omdat je alleen maar naar je verstand hebt geluisterd. Waardoor je op het verkeerde paard hebt gewed. Op zo’n moment kan je jezelf wel op de kop slaan, want je had beter naar je intuïtie kunnen luisteren. En als je dit dan zo ervaart kan je weleens heel boos worden op jezelf.

Het feest van het Kostbaar Bloed

Het overkomt dan ook iedereen wel eens dat hij niet naar zijn hart luistert en misschien is het goed dat je juist deze maand, die in het teken van het Kostbaar Bloed van Jezus staat, hier eens bij stilstaat. Het feest van het Kostbaar Bloed (1 juli) wordt al vanaf 1773 gevierd bij de Passionisten, dus Pater Karel zal dit ook vele malen met zijn medebroeders hebben gevierd. Want juist door het stilstaan bij het Kostbaar Bloed mag je ervaren dat door Jezus kruisdood voor ons allen verlossing is gebracht.

Gerardus-kalender

Vanaf nu is de nieuwe Gerardus-kalender weer te koop in de winkel achter de Pater Karel Kapel. Deze kalender, uitgebracht door het Klooster Wittem, is een scheurkalender met elke dag op de voorkant een spreuk die opbeurt of aanzet tot nadenken, onder het motto: ‘elke dag een beetje spirit!’. Op de achterkant staat afwisselend moppen, gedichten, bezinningsteksten, puzzels en informatie over verschillende onderwerpen. Zo kunt u iedere dag met een positief gevoel van start gaan. De opbrengst van de kalender komt ten goede aan alle activiteiten die vanuit het Klooster Wittem worden georganiseerd.

Pater Martin de Korte cp

Expositie leden Limburgse kunstkring

In het museum achter de Pater Karelkapel is er een bijzondere expositie van een aantal leden van de Limburgse kunstkring. Negen kunstenaars hebben zich laten inspireren door het leven van Pater Karel, die 200 jaar geleden werd geboren hier in de geboortekamer. Van hun hand zijn dan ook, in verschillende technieken, een 12- tal kunstwerken gecreëerd. De expositie is dagelijks te bezoeken van 14.00 – 17.00 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.