Gedachtenisprentjes als diamant

PKI september 2020

Een kleine diamant is veel meer waard dan een groot object dat niet veel waard is – (Rapper Born I, V.S.)

Bovengenoemd citaat komt uit de mond van de Amerikaanse rapper Born I. Nu zullen er wel mensen zijn die denken wat heeft een rapper met Pater Karel te maken? Eigenlijk niets. Maar het aangehaalde citaat schoot mij te binnen bij de gedachten dat het wordt om weer eens de vele prentjes en foto’s in de kapel op te ruimen.

Nu zijn al die foto’s en gedachtenisprentjes voor mensen een diamantje. Niet voor niets plaatst men ze het liefst rond de reliek van Pater Karel. Want dat is de mooiste plek om je herinneringen achter te laten, wetende dat Pater Karel over je dierbare waakt of hij / zij nu ziek is of dat hij / zij overleden is.

Mooie herinneringen

Het is fijn om een plek te hebben waar je even met je verdriet naar toe kan gaan en soms zie je dan ook iemand staan met een traantje, die door lichtinval schittert als in diamantje.

Het liefst zouden we al die mooie herinneringen willen laten staan, maar helaas wordt het dan te vol rond de reliek, waardoor de kans op brand groter wordt.. Dus dat betekent dat we ze eenmaal per jaar weghalen. Waarbij voorop staat dat dit zorgvuldig dient te gebeuren.

Afscheid van de foto’s en prentjes

Tijdens de viering van 24 september a.s. nemen we afscheid van de foto’s en prentjes. Vlak voor de viering worden ze verzameld in manden, die we plaatsen op de communiebank, om ze aan het eind van de H. Mis nog eenmaal te zegenen voordat ze worden opgeborgen. U leest het goed ze worden allemaal bewaard in ons archief.

Wanneer u de foto of gedachtenisprentje mee naar huis wilt nemen, kunt u deze natuurlijk op de dag zelf of een van de dagen daarvoor alvast mee naar huis nemen. De prentjes etc. die in de kapel blijven, worden na de viering een aantal weken in de spreekkamer bewaard. Mocht u geen tijd gehad hebben om ze eerder weg te halen, dan kunnen ze alsnog gedurende de openingstijden van de winkel worden opgehaald.

De prentjes en foto’s die achter blijven worden door een vrijwilligster in de loop van de tijd keurig in mappen opgeborgen.

De waarde van de diamant

Waarom hechten wij zo’n belang aan het zorgvuldig omgaan met de foto’s? Omdat achter elke foto of prentje een verhaal zit. Een verhaal over wat iemand het diepst ter harte gaat, maar ook hoe hij of zij in het leven staat of heeft gestaan. Het gaat uiteindelijk om de waarde van die diamant, wat dit ook voor ieder concreet mag betekenen. We sluiten het veilig op in ons hart, wetende dat we ons leven toe kunnen vertrouwen aan God, want Hij laat ons nooit los en dat mogen we ontdekken in het diepst van onszelf.

Pater Martin de Korte cp

Expositie Pelgrimswegen wegens succes verlengd!

In de afgelopen maand wisten honderden bezoekers de tentoonstelling te vinden. Voor ons een reden om de expositie te verlengen tot 29 november 2020.
Speciaal voor deze expositie schreef Leo Baeten een boek: “voetsporen op oude pelgrimswegen”. Dit boek is te koop voor € 15,00 in onze winkel of te bestellen via de mail er komen dan nog wel verzendkosten bij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.