Help, help!

PKI juli 2020

help, help - pki juli 2020

Het blijven rare tijden, ook al vinden er versoepelingen plaats rond de coronamaatregelen. Regelmatig wordt er gesproken van het oude normaal, dat waarschijnlijk niet meer terug zal keren.

Dan wordt er weer gesproken van het nieuwe normaal, maar dan komt de vraag bij mij naar boven: ’Wat is dan dat nieuwe normaal?’ Volgens mij is het beste om te proberen vooruit te kijken en te kijken wat de mogelijkheden zijn om één en ander zo te regelen dat de dingen die belangrijk zijn weer door kunnen gaan.

Het belang van de Pater Karel Kapel

In de afgelopen periode is wel duidelijk geworden hoe belangrijk de Pater Kapel is binnen de regio van Munstergeleen en daar buiten.

Het bestuur van ons bedevaartsoord draagt zorg dat de voorwaarden worden geschept om de zaak draaiende te houden, maar zij kunnen dit niet alleen. Net zo min als ik dat kan, samen met pater Joseph, als pastores van de kapel.

Gastvrij ontvangst

Gelukkig mogen we rekenen op vele vrijwilligers die zich op allerlei gebieden inzetten, zodat we u, als bezoeker, gastvrij kunnen ontvangen. Eén van de plekken waar dit gebeurt is in de winkel achter de kapel. Er zijn altijd wel mensen in de tuin die ook even de winkel willen binnengaan en dan gelijk de geboortekamer en het museum kunnen bezoeken.

Vaak willen ze ook even hun verhaal kwijt bij de gastvrouw of gastheer die op dat moment aanwezig is. Die aandacht voor de bezoeker is heel belangrijk en we zijn er trots op dat we 6 middagen per week u ook kunnen ontvangen op deze bijzondere plek. Maar in onze laatste vergadering van de winkelcommissie waren er toch wel wat zorgen rond de vraag: “Hoelang nog?”

Help, help!

Een terechte vraag, omdat we door het overlijden van onze vrijwilligster Inge en het stoppen van twee vrijwilligers, maar ook door een aantal langdurige zieken steeds meer gaten zien vallen in de personele bezetting. Het zou jammer zijn als we één of meerdere dagen u niet kunnen ontvangen, dat is niet des Pater Karel, die juist voor ieder tijd had. Daarom HELP! HELP!

Wie wil zich inzetten voor Pater Karel? In principe gaat het om één à twee middagen in de maand.
U kunt contact opnemen met Marij Bogman, zij is elke woensdag aanwezig in de winkel of bel haar even: 06 4238 7919. Laat Pater Karel niet in de steek.

Pater Martin de Korte cp

Expositie ‘Voetsporen op oude pelgrimswegen’

In maart van dit jaar kondigde wij aan dat in april een expositie zou worden geopend over de pelgrimstochten naar Jeruzalem, Rome en Santiago. Helaas ging dit niet door vanwege de coranacrisis, waardoor ons museum dicht ging.

De pelgrimstochten ontstonden al reeds in de middeleeuwen, maar na de hoogtijdagen ging het bergafwaarts met deze pelgrimstochten. Nu zou je denken in een tijd van ontkerkelijking heeft het nog wel zin om hier een expositie aan te wijden?

Wanneer je op Google het woord ‘Santiago’ intikt dan krijg je binnen 0,99 sec. 668 miljoen resultaten te zien. Hier uit blijkt wel hoe populair een pelgrimstocht hier naar toe is. Leo Baeten en Vanessa Mezzolla gaan deze maand beginnen met het inrichten van de expositie, die we in eerste instantie in kleine kring zullen openen en wanneer de anderhalve meter afstand komt te vervallen willen we nog een officiële opening organiseren.

Om over na te denken

Laten we het vreselijke verleden dat achter ons ligt, nooit vergeten, maar niet als een manier om ons op een negatieve wijze aan het verleden geketend te houden, maar eerder als een gelukkige herinnering aan hoever we zijn gekomen en hoeveel we hebben bereikt. – Nelson Mandela

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.