Lichtpuntje

PKI januari 2021

PKI - januari 2021 - Lichtpuntje

Het lichtpuntje van het vaccin

Met deze PKI sluiten we een jaar af waarin vooral het coronavirus een belangrijke rol heeft gespeeld. Het leek soms een uitzichtloos jaar, maar misschien waren er voor u ook mooie momenten. Het was een jaar waarin we als gelovigen niet samen Pasen en Kerstavond konden vieren in de kerk. Maar op het einde van het jaar kwam er het lichtpuntje van het vaccin en ik hoop dat velen zich laten inenten. Misschien kan een kort verhaal uit 1766 u helpen bij uw keuze.

Een kort verhaal uit 1766

In 1766 liep de broer van onze stichter, Paulus van het Kruis, een zware verkoudheid op die overging in een longontsteking. Pater Joannes Baptista lag zwaar ziek op zijn bed in het klooster van San Angelo bij Vetralla. Zijn medebroeders baden vurig tot Maria, Heil van de zieken. De zieke verenigde zich met hen in gebed en wendde zich in het bijzonder tot de Moeder van de H. Hoop, waarvan hij een beeltenis in zijn cel had.

Maria belooft genezing als gunst

Maria verscheen aan hem en sprak hem minzaam toe vanuit de afbeel-ding en gaf hem de verzekering, dat ze hun de gevraagde gunst zou geven. Vanaf dit ogenblik wilde de pater van geen geneesmiddelen meer weten: de heilige Maagd had hem de genezing toegezegd.

Toen verscheen ze hem op nieuw en zei tot hem, de geneesmiddelen te blijven gebruiken: ze had hem wel de genezing beloofd, maar als een gunst, niet als een eigenlijk wonder. Ze spoorde hem tevens aan, gedurende zijn missies de gelovigen steeds op te wekken, trouw ’s morgens, ’s middags en ’s avonds bij het luiden van de klok het Angelus te bidden.

Na zijn genezing werd zijn verering alleen nog maar groter voor de heilige Maagd.

God heeft mensen wijsheid gegeven

Uit dit korte verhaal blijkt wel dat we op de gunsten van Maria en pater Karel mogen rekenen, maar dat we daarbij niet de geneeskunst uit de weg mogen gaan, want God heeft mensen deze wijsheid gegeven.

Pater Martin de Korte cp

Een nieuw jaar

We staan aan het begin van een nieuw jaar voor de Passionisten en een speciaal jaar voor Pater Karel in het bijzonder. Want het gehele jaar vieren de paters nog dat hun stichter 300 jaar geleden de regel heeft geschreven voor hem zelf en zijn volgelingen, zoals Pater Karel. Maar ook voor Pater Karel is het een bijzonder jaar, want het is op 11 december 200 jaar geleden dat hij ‘mens geworden’ is zoals zijn vader in zijn kerkboek schreef.

We willen dit jaar dan ook verschillende activiteiten organiseren in Munstergeleen. Een kleine groep mensen is druk bezig met de voorbereidingen, in de hoop dat ze dit jaar door kunnen gaan.

We willen met de festiviteiten starten rond zijn heiligverklaring op 3 juni. Speciaal voor dit jaar heeft Nicole Brands een logo ontworpen, waarvoor we hem heel dankbaar zijn en in al onze berichtgevingen zal gaan gebruiken.

Zodra er meer bekend is rond het programma zullen we u hiervan op de hoogte brengen via de PKI of deze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.