Wijsheid

PKI juni 2020

wijsheid pki juni

Vlak voor Pinksteren verschijnt er weer nieuwe PKI en je komt er dan niet om heen om stil te staan bij de Helper, de heilige Geest, die aan de eerste leerlingen van Jezus is beloofd.

Wijsheid en geduld

Eén van de zeven gaven is die van ‘wijsheid’. Een wijsheid die onze regering hard nodig heeft gehad rondom het coronavirus. Soms was er zelfs en Salomo-oordeel nodig, maar ook van ons werd wijsheid gevraagd om onze geduld te bewaren rond alle maatregelen die van kracht waren. Maar gelukkig mogen op Tweede Pinksterdag de deuren van de kerken weer open en kan de H. Geest weer waaien waar Hij wilt. Ook bij Pater Karel willen we weer met de vieringen beginnen op maandag- en donderdagavond, maar we kunnen maar ca. 15 mensen laten deelnemen aan deze viering, maar wel conform een aantal afspraken. Bij droog weer willen we de missen in de tuin doen bij de Mariagrot, want dan kunnen er 30 mensen naar de mis komen.

Geef de Geest Ruimte

In het gesprek, van de week, met pater Josef hebben we afgesproken om ook de meditatieavonden weer op te pakken. Deze avonden passen ook heel goed bij het Pinksterverhaal. Niet voor niets is het thema van deze avonden ‘GEEF DE GEEST RUIMTE’ en dat doen we door ons in te leven in een verhaal uit de bijbel, waarbij we terugkijken naar wat we gedaan hebben die dag en waar we ons zelf zouden kunnen terugvinden in dit verhaal. Een belangrijk element is ook de stilte om zo de geest nog meer ruimte te geven.

Een nieuw begin

Het zal nog wel even wennen zijn, want er zijn wel een aantal protocollen waar we ons aan moeten houden, maar laten we net als de apostelen op die Eerste Pinksterdag dit ervaren als een nieuw begin.

Pater Martin de Korte cp

In memoriam

Pater Leon Goertz – 1939 – 2020

Deze Limburgse jongen werd geboren in Maria Hoop, waar hij opgroeide op de boerderij van zijn ouders. Deze boerderij is altijd een rol blijven spelen in zijn leven en vaak kwamen beelden van de boerderij terug in zijn verhalen.

Als Passionist is hij werkzaam geweest in Dinslaken (D), Moordrecht en Renkum. Na deze werkzaamheden kwam hij terug naar het zuiden en heeft zich, samen met het pastorale team, ingespannen voor de Pater Karel Kapel.

Het was pater Leon die het initiatief nam om te starten met de PKI. Het eerste nummer zag zijn levenslicht in december 2008 en bijna 5 jaar lang heeft hij eerst in het begin en later samen met Rita Klein er voor gezorgd dat er elke maand een nieuw nummer uitkwam. Zijn laatste nummer (41) gaf hij uit met als thema ‘overgang’ en gaf het stokje door aan pater Martin de Korte, die in 2012 begon als pastor van de Kapel.

De Kapel heeft veel aan hem te danken, want dankzij zijn netwerken kwamen er namen naar boven drijven van bestuursleden voor de in dat jaar opgerichte kerkelijke instelling. In zijn laatste nummer schreef hij dat één van hun taken was om te zorgen dat de aandacht die Pater Karel had voor de mensen, door alle pelgrims steeds opnieuw ervaren mocht worden.

Het gedachtenisprentje eindigde met de woorden: ‘Zo vertrouwen we deze bijzondere broer, oom, medebroeder, pastor en vriend toe aan Gods trouw en liefde.‘ Laten ook wij ons bij deze wens aansluiten.

Om over na te denken

De mens ziet zichzelf nooit zoals hij is, maar slechts de weg, die voor hem ligt, en ook deze slechts op korte afstand. Als hij verder vooruit wil zien komt hij op dwaalwegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.