Wonderverhalen

PKI februari 2022

Wonderverhalen PKI februari

Soms vraagt men wel eens of ik in wonderen geloof en altijd is mijn antwoord daarop volmondig met een ‘ja’. Maar dan willen ze soms toch een bewijs hebben en zeggen je gelooft toch zeker niet dat Jezus over het water liep. Maar in het verhaal gaat het niet over de vraag of dit wel of niet kan. Het gaat om de vraag of je gelooft dat voor God niets onmogelijk is.

Gedicht

Op gedichten.nl vond ik het volgende gedicht, dat ik met u wil delen.

Ik zat te wachten op een wonder. Ik wachtte zeker al een jaar. Vandaag dacht ik opeens: ‘Da’s raar,
eigenlijk kan ik best wel zonder.’
Dagen lopend door de regen. Geen zonnig seizoen is er in zicht. Op de stoep ging ik zitten denken: ‘Verlang ik wel eens echt naar licht?’
De somberheid is toegeslagen, de wind die brult, de hemel grijs. ‘Mijn leven is vol tegenslagen.’ Ik wijs me terecht: ‘k Ben niet goed wijs.’
Wat moet ik eigenlijk met een wonder?
Wat zou ik doen met hemelslicht? Toch besluit ik om te wachten, tot het wonder is verricht.

In dit gedicht klinkt door dat je soms niet moet zitten wachten op een wonder. Het kan je zo maar overkomen juist op het moment dat je het niet verwacht..

Wonderverhalen

Zo kwamen er de laatste weken twee verhalen over een onverwachte gebeurtenis. Iets waarop men dus niet zat te wachten.

Het eerste verhaal betreft een man die door Covid-19 geen geur meer had. Na de viering van de 200ste geboortedag in de parochiekerk ging hij nog even naar de kapel, omdat hij in viering had gehoord dat het een heilig jaar was voor Pater Karel. En hoewel hij wel wat drukte had verwacht, was hij helemaal alleen. Toen hij naar buiten ging merkte hij dat zijn reuk weer terug was.

Het tweede verhaal betreft een oudere mevrouw. Er was voor haar man een jaardienst in de kapel en haar dochter wilde graag dat moeder meeging. Ze had echter veel pijn, kon haast niet lopen en wilde het liefst thuisblijven. Met veel moeite kreeg men haar in de auto en zo was ze toch aanwezig bij de viering voor haar man.
De dochter had wel ingecalculeerd dat het misschien te veel voor haar was en ging haar de volgende morgen bezoeken om haar uit bed te helpen. Tot haar grote verbazing was moeder al op en had zelfs ontbeten, terwijl ze voor die tijd steeds hulp nodig had en er zelfs al een indicatie was voor een verzorgingshuis. Zelfs de pijn was verdwenen.

Achter iedere kaars zit een eigen verhaal

Zomaar twee verhalen die ik niet voor mezelf wilde houden, zeker niet nu we een heilig jaar vieren voor Pater Karel. Dat hij voor ons een voorspreker is bij God blijkt wel uit de vele kaarsen die in de kapel branden.

De meeste wonderverhalen zijn verbonden aan een heilige plek, zoals bijvoorbeeld de Pater Karel Kapel. Het is natuurlijk al een plaats waar men heen gaat met een bepaalde verwachting. Je gaat niet thuis zitten afwachten, maar je gaat op weg. Veel mensen zeggen dan ook vaak, als je hier bij Pater Karel komt ervaar je een gevoel van rust er gebeurt iets met je.

Wanneer je al die kaarsen ziet branden, dan weet je dat achter iedere kaars een eigen verhaal zit. Soms omdat je bij de dokter bent uitbehandeld en je enige hoop nog gericht is op God. Soms juist uit dankbaarheid voor wat de arts voor elkaar heeft gekregen. Maar ook wordt er regelmatig gebeden voor het welslagen van de operatie, waarbij Pater Karel gevraagd wordt om de handen van de specialisten te begeleiden.

Het is wel duidelijk dat wanneer we ons vertrouwen blijven stellen in God, dat hij ons niet in de steek laat, maar juist helpt.

Pater Martin de Korte cp

Sacrement van verzoening

In het Heilig Jaar is er gelegenheid om na elke eucharistieviering het sacrament van verzoening te ontvangen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.