Aandacht

PKI oktober 2018

Aandacht dankzij de inzet van vele vrijwilligers

Het centrale thema rond de Pater Karel Kapel is ‘aandacht’ en dankzij de inzet van vele vrijwilligers wordt dit bereikt voor ca. 1.700 mensen per maand.

Maar ook de afgelopen periode was er geen reden om te klagen over aandacht, want maar liefst twee wethouders, Kim Schmitz en Berry van Rijswijk gaven akte de presente bij de onthulling van het beeld rondom de vluchtelingen.

En na een noveenperiode (negen dagen) gaf wethouder Kim Schmitz op nieuw akte de presente bij de opening van onze expositie rondom de vluchtelingen.
Deze tentoonstelling is samengesteld door Peer Boselie in de vorm van veertien staties, verwijzend naar de kruiswegstaties waarin we de lijdensweg mogen volgen van Jezus.

Naast het verhaal rondom vluchtelingen door de eeuwen heen, zijn er ook een aantal kunstwerken geplaatst van Ans Repkes (1954).
In haar kunstwerken staat vooral de mens en de wereld centraal. In de afgelopen jaren heeft ze zich vooral verdiept in de vluchtelingenpolitiek en dit vertaald in verschillende kunstwerken, waarvan een aantal onze expositie een meerwaarde geven. Ans werkt vooral met natuurlijke materialen.

Mocht u deze expositie nog niet hebben bezocht? U bent van harte welkom van dinsdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis.

Naast deze vormen van aandacht zijn er nog meerdere vormen te bedenken, hier kwam de werkgroep communicatie en het bestuur achter tijdens een ‘teamavond’.

Plantdag

Tijdens de zojuist genoemde teamavond gaven verschillende vrijwilligers aan dat onze tuin best een beetje kleur kon gebruiken. Het mag best allemaal iets weelderiger er uit zien. Waardoor het aantrekkelijke wordt om even de ontmoetingstuin binnen te stappen en te genieten van de beeldentuin, die nog in ontwikkeling is.

Vandaar dat we samen met het bestuur en de vrijwilligers hier wat aan willen doen, want ook de aandacht voor de natuur is een belangrijk element.

Op 20 oktober 2018 vanaf 10:00 uur gaan we er een gezellige dag van maken. Mocht u als bezoeker geïnteresseerd zijn, kom dan rustig langs. En wilt u deelnemen aan een eenvoudige lunch daarna, geef u dan even op bij Pater Martin.

Onthulling presentatiemeubel

Om de gedachtenis van Pater Karel levend te houden, zijn we voortdurend bezig met het Pater Karelcomplex aantrekkelijk te houden en waar mogelijk te vernieuwen.

Vanuit de museumcommissie is de vraag gekomen om de nu tentoongestelde stukken in het museum op een bijzondere manier te presenteren. In overleg met Max Innovators is hiervoor een bijzonder en uniek ontwerp gemaakt. Waardoor de uitstraling van ons museum geprofessionaliseerd wordt.

Het meubel wordt uitgevoerd in glas en staal en wordt geplaatst op een eikenhouten tafel. Daarnaast wordt er nog een vitrinekast gemaakt van hetzelfde materiaal.

Dit willen we met u samen vieren door het presentatiemeubel te onthullen op 28 oktober 2018 om 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Indien u wilt is een gift van harte welkom. Wanneer u ons wilt sponsoren kunt u de voorwaarden opvragen.

Foto’s en bidprentjes

Rond het beeld van Pater Karel en zijn reliek plaatsen heel veel mensen een foto of een bidprentje van een dierbaar familielid, vriend of bekende. Hiermee vragen mensen aan Pater Karel of hij aandacht wilt besteden aan degene die zij achterlaten in de kapel.

Belangrijk is om zorgvuldig met deze belangrijke aandachtspunten voor onze bezoekers om te gaan. Aan de andere kant wordt het zo vol dat het brandgevaarlijk begint te worden, dat is dan ook de reden dat we helaas al deze foto’s en prentjes gaan verwijderen.

Dit gebeurt tijdens de avondmis van donderdag 18 oktober 2018 om 18:00 uur. Voor de viering wordt alles in mandjes verzameld en blijft dan een paar weken bewaard in de spreekkamer. Als u de foto of het bidprentje mee naar huis wilt nemen, dan kunt u daarna vragen in de winkel, achter de kapel.

U kunt ook van te voren uw foto e.d. weghalen en later terugplaatsen in de nis. De prentjes etc. die niet worden opgehaald krijgen een plaats in ons archief. Waar ze met bewaard worden tot in lengte van dagen, want ook voor ons zijn uw foto’s e.d. heilig.

Meditatie

Zondag 21 oktober 2018 verzorgt pater Josef Ohagen cp een meditatie rond Paulus van het Kruis, stichter van de Passionisten. Zijn feestdag is 19 oktober.
In dit uurtje willen we u via teksten en beelden kennis laten maken met de spiritualiteit van onze stichter, die veel aandacht had voor de herinnering aan het Lijden van Jezus Christus. U bent van harte welkom. We beginnen om 16:00 uur (zie agenda).

Mis- en gebedsintenties

Het is altijd mogelijk om een kaars of een misintentie te bestellen. Dit kunt u doen per post, mail of tele­foon, waarna u het geld kunt overmaken op rekeningnummer: NL60INGB0 001058762 t.n.v. Bedevaartsoord H. Pater Karel te Munstergeleen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

De Kapel van Pater Karel

Bezoekadres

Pater Karelweg 1
6151 LB Munstergeleen

Openingstijden

De kapel en de tuin zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur.
Het geboortehuis, de winkel en het museum zijn elke middag geopend van 14:00 – 17:00 uur.
Behalve op maandag, dan zijn we gesloten.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail of telefoon. (06-537 54 554).

Vrijwilligers gezocht (M/V)

Meedoen bij Pater Karel is leuk, maar wij komen handen tekort! Wij hebben diverse nieuwe vacatures openstaan. Neem een kijkje op deze pagina voor een beschrijving van de werkzaamheden.

Pater Karel Expositie

Neem ook eens een kijkje op de geheel vernieuwde website Pater Karel Expositie voor nóg meer interessante achtergrondinformatie over leven van Pater Karel.

Jongerenproject PAKKA!

PAKKA! is een initiatief van de Pater Karel Kapel om ook jongeren onze mooie plek te laten beleven. Op de website zie je hoe ze op een interactieve manier kennismaken met een bijzonder soort reis: de pelgrimage.